Steunen

Steun de Gereformeerde Kerk in Ottoland

Sinds 1888 wordt in de Gereformeerde Kerk Ottoland gezongen en gebeden, geloofd en gevierd, gedoopt, getrouwd en begraven. De gemeenteleden uit Ottoland en omgeving vinden, elk op hun eigen manier, dus al ruim 125 jaar onze kerk van waarde. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kerk kunnen zijn en als kerk diegene in nood kunnen blijven helpen is het nodig dat we allemaal wat bijdragen. Hierbij praktische informatie over hoe u kunt ondersteunen. Ook vindt u op deze pagina antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Praktische informatie over steunen

Vaste vrijwillige bijdrage (VVB)

Overschrijven t.n.v.:
Gereformeerde Kerk Ottoland
IBAN: NL89 RABO 0342 7018 78

Of scan de QR-code met de camera van uw telefoon, de QR-code is geldig tot 5 december 2025.

Zending

Overschrijven t.n.v.:
Zend. Proj. Comm. Gereformeerde Kerk Ottoland
IBAN: NL18 RABO 0342 7586 40 

Evangelisatiecommissie Goudriaan-Ottoland

IBAN: NL61 RABO 0159 3162 19

Collectemunten

Te bestellen bij:
Dhr J. van de Korput
tel. 0184-642046

Deze munten zijn in de volgende hoeveelheden te verkrijgen:
Groene munten € 0.50 (verpakt per 20 stuks)  € 10.00
Oranje munten € 1.00 (verpakt per 20 stuks)  € 20.00
Gele munten € 1.50(verpakt per 20 stuks)  € 30.00

Overschrijving o.v.v. collectemunten t.n.v.:
Gereformeerde Kerk Ottoland
IBAN: NL10 RABO 0342 7978 75

Steunen via de Givt-app

Givt is een app waarmee u altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Wilt u via Givt de Gereformeerde Kerk Ottoland steunen?

Download de Givt-app

Hoe werkt geven met Givt?

  1. Open de app
  2. Kies het bedrag dat je wil geven.
    (Zijn er meerdere collectes in een dienst? Geen probleem! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de tweede collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen? Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.)
  3. Druk op Volgende
  4. Kies vervolgens voor de derde optie, Geven uit de Lijst
  5. Typ Ottoland in de zoekbalk en selecteer Gereformeerde Kerk Ottoland
  6. Druk vervolgens op Geven
  7. Druk tot slot op Volgende om de gift te voltooien.

Komt u er niet uit? Stuur dan een bericht naar penningmeester@gk-ottoland.nl.

Veelgestelde vragen: 

Waar komt het geld van de kerk vandaan? 

Het meeste geld komt van donaties en giften via de Actie Kerkbalans. We krijgen geen geld van de overheid of de gemeente Molenlanden. We moeten het dus  samen doen. 

Wie betaalt de predikant? 

De predikant betalen we zelf via de PKN. Daar is een goede regeling voor die ervoor zorgt dat elke kerk hetzelfde betaalt, ongeacht hoe oud of ervaren een predikant is. Dit is de zogenaamde omslagregeling. De predikant is geen werknemer of in dienst van de kerk, maar heeft wel arbeidsvoorwaarden die centraal geregeld worden via de PKN. 

Wat kost een predikant? 

Een fulltime predikant kost ongeveer €100.000,- per jaar. Dit lijkt veel maar is een ‘all inclusive’ bedrag. Want een predikant heeft ook pensioen nodig en extra opleiding.  Ook heeft een predikant een academische opleiding genoten. Het salaris van predikant wordt ‘traktement’ genoemd en wordt jaarlijks verhoogd in lijn met rijksambtenaren. Onze predikant is overigens niet fulltime maar voor 60% bij ons werkzaam. 

Als ik lid ben, wat zou ik jaarlijks moeten bijdragen?  

De kerk kent geen ‘contributie’ zoals bij een andere vereniging. We willen immers toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom is het ook lastig om aan te geven wat een ‘normaal’ richtbedrag is voor jouw bijdrage / donatie  aan onze kerk. Over het algemeen zou elk lid gemiddeld €500,- per jaar moeten bijdragen om onze kerk in stand te houden. Maar sommige mensen geven veel meer. Dat is ook heel belangrijk want niet iedereen kan immers evenveel bijdragen. We verdienen immers ook niet allemaal hetzelfde. Daarom houden sommige mensen 10% van het inkomen aan als richtlijn. 

Zijn giften fiscaal aftrekbaar?

Wanneer je regelmatig of structureel wil bijdragen aan onze gemeente kan dat. Dit moedigen we aan. Het is goed om te weten dat structurele giften ook fiscaal aftrekbaar zijn.